Vrijdag receptendag; Zegt u het maar

Zeg jij het maar

Als je ergens iets gaat eten, krijg je vaak de vraag Zegt u het maar. Mag jij vertellen wat jij wilt eten.

Op maandag heb ik op mijn Facebook Pagina Online Diabetes Coach een post geplaatst met daarin een vraag. Ik herhaal de tekst van de post:

“Stel deze online diabetes coach zou een toverstafje hebben. Waarmee ik een wens van je in vervulling kan doen gaan.

Wat zou jij, met diabetes type 2, mij dan vragen? Natuurlijk iedereen met diabetes type 2 zou willen dat het er niet zou zijn. Afgezien van die wens, die iedereen heeft, ben ik benieuwd naar wat je anders zou willen zien.

Iets waardoor je leven met diabetes type 2 net even makkelijker wordt. Waardoor je meer grip zou hebben op je bloedsuikerwaardes. Waardoor je minder medicijnen nodig hebt.

Wat zou je dan wensen?”

Zoek jij wel eens recepten? Welke dan?

Daar ben ik nieuwsgierig naar. Ik zou ook heel graag weten welke recepten jij meestal zoekt. Is dat voor het ontbijt, lunch of het avondeten? Of misschien wel voor tussendoor. Een gerecht met vlees, kip, vis of vegetarisch. Herken je dit?

Stuur mij dan een bericht. Laat mij weten waar je een recept voor zoekt. Ik ga dan op zoek naar een simpel, lekker gerecht, die je zeer waarschijnlijk geen piek zal geven in je bloedsuikerwaardes.

Voor vandaag geef ik een recept van een favoriet gerecht van mijzelf. Ik ben namelijk gek op gerookte zalm, groene kruiden en kaas.

Gerookte zalm met verse kruidenpesto

Ingrediënten
4 crackers naar keuze, koolhydraatarm natuurlijk
100 g gerookte zalm
20 g Grana Padano kaas = Parmezaanse kaas
5 g verse peterselie
5 g verse basilicum
5 g verse bieslook
5 g verse dille
1 teen knoflook
20 ml olijfolie extra vergine
Zout en peper

Bereidingswijze
Rasp de Grana Padano kaas, of koop het al geraspt.
Doe de takjes peterselie, basilicum en bieslook samen met de Grana Padano en de olijfolie in een kom geschikt voor een staafmixer. Pel de knoflook en voeg toe aan de kom. Pureer de ingrediënten tot een pesto. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Hak de takjes dille.

Besmeer de crackers met de pesto, verdeel vervolgens de zalm over de crackers. Garneer met de verse dille en serveer direct.

Lekker als lunch, met een klein portie ook geschikt als hapje tussendoor.

Eet smakelijk.