Vrijdag receptendag; Wel of niet ontbijten?

Vrijdag receptendag; Wel of niet ontbijten?

Er staan heel veel verschillende berichten op het internet over het wel of niet ontbijten. Ik zeg doe wat je lichaam aangeeft te doen.

Dus sta je op in de ochtend en heb je totaal geen trek in iets? Dan sla je het ontbijt over. Hooguit neem je een snack als je trek voelt opkomen.

Sta jij op met een rammelende maag? Neem dan een ontbijtje dat lekker vult. Waar je op vooruit kunt tot je snackmoment of je lunch.

Licht ontbijtje

Geen echte trek, maar weet je dat je binnen 1 uur wel trek hebt? Neem dan een licht ontbijtje. Waarmee je het uit houdt tot je snackmoment.

Voor iedere maaltijd is het mijn advies om te eten wat voedt en niet alleen maar vult. Denk dus na over iedere maaltijd, ook het ontbijt. Al die maaltijden moeten je helpen gezond te worden en te blijven.

Voor iedereen die een licht ontbijtje wel lekker vind; een smoothie, yoghurt / kwark met wat verse vruchten, of alleen een kopje koffie met melk.

Ontbijt dat vult

Voor iedereen die rammelt van de trek; neem iets dat goed vult en waarmee je lichaam even mee bezig is. Denk dan iets met havermout, noten of eieren. Havermoutrepen, havermout pannenkoeken, een omelet, yoghurt / kwark met havermout, noten en fruit.

Het recept wat ik vond is de volgende

Gevulde Pannenkoeken

Voor 2 personen

Ingrediënten
1 ¼ kop amandelmeel
¼ kop kokosmeel
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
2/3 kop kokosmelk
2 grote eieren
2 theelepels kokosolie, om de worst te bakken
4 worstjes, in plakjes
2 eetlepels kokosolie, voor de pannenkoeken

Bereidingswijze
Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout. In een aparte kom roer je de kokosmelk en de eieren goed door elkaar.

Meng dan meel en melk en eieren met elkaar. Verhit wat kokosolie in een koekenpan, matig vuur. Bak de plakjes worst en zet ze apart. Veeg de pan schoon met wat papier.

Verhit de pan dan weer met wat kokosolie. Doe de helft van het beslag in de pan en wanneer de bovenkant begint te borrelen, voeg je wat worst toe. Keer de pannenkoek om. Zodra bruin is de pannenkoek klaar.

Herhaal voor de 2e portie.

Meet je bloedsuikerwaardes als je dit gerecht nog niet eerder hebt gegeten. Kijk hoe jouw bloedsuikerwaardes reageren. Dus voor het ontbijt een bloedsuikerwaarde prikken, nogmaals ca. 1½ uur na het eten. Mensen met diabetes type 2 zullen ieder apart reageren op deze pannenkoeken.

Fijn weekend en eet smakelijk.