Vrijdag receptendag; Voeding op vakantie als je diabetes type 2 hebt en een Thais recept

Vakantie en voeding als je diabetes type 2 hebt

Reizen; ik doe het graag en zo vaak als ik maar kan. Waarheen? Waar ik maar wil. Op het moment ben ik in Thailand. Heb je op Facebook mijn video’s al gezien. [klik hier voor mijn Facebook pagina] Hierin doe ik verhaal van wat ik beleef tijdens deze reis. Ik schrijf daar ook een blog over die op dinsdag op mijn website geplaatst wordt. Ik laat zien wat ik doe om mijn bloedsuikerwaardes goed te houden.

Eén dingen hebben alle reizen gemeen. Ik moet nadenken over wat ik daar kan eten. Wat ga ik daar vinden op de menukaart? Dat hangt dan af van het land en de cultuur. Wat hebben die gerechten voor invloed op mijn bloedsuikerwaardes?

Heb jij diabetes type 2 en ga jij niet op vakantie, omdat je bang bent om je grip op je bloedsuikerwaardes te verliezen? Dat is zo jammer.

Reizen en vakantie met diabetes type 2

Natuurlijk vraagt het reizen met diabetes type 2 wat voorbereidingen. Je moet weten wat je te wachten staat en weten hoe je eventueel moet corrigeren. Simpele manier voor iedereen met diabetes type 2 om een suikerpiek te verlagen, is het drinken van een glas water. Ieder kwartier een groot glas water. Handig als je geen insuline kunt gebruiken om de piek te verlagen.

Leven met diabetes type 2 is al ingrijpend genoeg, zonder dat je daar van alles en nog wat voor opgeeft. Daarom ook nu een lekker recept voor een gerecht uit Thailand, om van te genieten. Om te proeven wat ik proef hier in Thailand.

Thaise gerechten

Ik heb van mijn schoonzus ook veel Thaise gerechten leren maken. Typisch met verse ingrediënten, smaakvol en gezond. Ik zal ze regelmatig delen.

Roerbak van varkensreepjes met Thaise groente

Voor 4 personen

Ingrediënten
250 gram sperziebonen in stukjes
½ pak mie-nestjes (a 500 g), of wat bloemkoolrijst als je heel streng op KH let
3 el zonnebloemolie
4 varkensfiletlapjes (in reepjes), kip mag ook
1 zakje Thaise roerbakmix (400 g), gewoon in de supermarkt te koop
4 el oestersaus

Bereiding
Kook de sperziebonen 2 min. in water. Giet af. Bereid ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of de bloemkoolrijst als dat nog bereid moet worden voordat het de wok in gaat.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 3 min. Doe de sperziebonen en oestersaus erbij. Warm nog 1 min. door en serveer met de mie.

Voeg voor een Thaise smaak wat koriander toe.

De oestersaus kun je ook vervangen door Thaise chilisaus of Thaise ketjapsaus.

Ja je ziet hier een zakje met mix. Koop een originele Thaise roerbakmix, dan is dat heel gezond. Kijk even op de ingrediënten lijst welke ingrediënten er in zitten en koop de gezonde verse kruiden en specerijen. Iets meer saus gebruiken in dat geval.

Als groenten kun je eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vind, zoals wortelen, paksoi, broccoli, paddenstoelen, enz. Het aanbod aan groenten is in Thailand enorm. Op de markt zie je veel en alles van het seizoen.

Ben jij al plannen aan het maken voor een vakantie?

Eet smakelijk.