Vrijdag receptendag; reizen met diabetes type 2 hoe doe je dat met de maaltijden?

Voeding op vakantie als je diabetes type 2 hebt

Al eerder een blog over geschreven. Het is dan ook van invloed op je bloedsuikerwaardes, die voeding. Reizen met diabetes type 2 hoe doe je dat met de maaltijden? Ik vermoed dat dat voor veel mensen met diabetes type 2 een dingetje is, een flink dingetje.

Reizen met diabetes type 2

Reizen kan op vele manieren; vliegen, auto, trein of zelfs wandelen. Vakanties heb ik in vele soorten.

Persoonlijk hou ik van vakanties in een warm gebied of kies ik voor een cruise. Dat varen en steeds weer een nieuwe locatie, zonder dat je je koffer hoeft uit te pakken. Dat vind ik geweldig.

Lekker eten vind ik ook belangrijk tijdens reizen en op vakanties. In een vliegtuig hangt het heel erg af van de maatschappij. Ik zoek dat graag uit voordat ik een ticket boek. Laat het meespelen in de keuze van de maatschappij.

Maar ook op locatie wil ik lekker eten. Liefst vers en veel keus. Dat kan in Thailand. De hotels waar ik ben, bieden goed eten aan. Soms uitgebreid en soms simpel en eenvoudig. Maar wel lekker.

Ontbijt op vakantie met diabetes type 2

Voor het ontbijt zie ik graag een buffet. Zodat ik lekker kan kiezen waar ik op dat moment behoefte aan heb.

De eerste keer in het hotel in Khon Kaen, Thailand, heb ik zeker 30 minuten lang het buffet bekeken. Ik wist niet te kiezen. Zoveel keus. Intercontinentaal ontbijt, Chinees, Japans en natuurlijk Thais.

Even uitleggen;
Chinees; rijst met groenten, kip, vlees
Japans; sushi
Thais; groenten, fruit, rijst, mie
Daarnaast dan vele soorten brood, beleg, ei in alle soorten, yoghurt, ontbijtcereals, vers fruit, melk

Dan heb ik slechts een gedeelte genoemd. Ik kijk er altijd weer naar uit als ik naar Khon Kaen ga.

Voor vandaag een simpel, van oorsprong buitenlands, ontbijtgerecht; Frittata.

Ui-spek frittata

4 personen

Ingredi├źnten
4 el olijfolie
250 gram gerookte spekblokjes
3 bosuitjes (in schuine ringen)
2 tenen knoflook uit de knoflookpers
2 tl paprikapoeder, die jij lekker vind (pikant)
4 eieren, los kloppen met wat melk of room

Bereiden
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes op middelhoog vuur in 8 min. knapperig. Bak de bosui 2 min. met het spek mee. Bak de knoflook met de paprikapoeder 1 min. mee. Voeg eventueel de rest van de olijfolie in de pan bij het spek. Voeg aan het spekmengsel de losgeklopte eieren toe en breng op smaak met peper. Bak de frittata op laag vuur in 10 min. net gaar. Keer als de bovenkant bijna gestold is (na ca. 8 min.).

Eet smakelijk!