Vrijdag receptendag; Ook toe aan even iets minder?

Ook even toe aan iets minder?

Met de kerstdagen achter de rug heb ik altijd behoefte aan even iets minder. Ik wil even rustig aan doen met eten en drinken. Mijn lichaam de kans geven te herstellen van de overdaad en de stress van de Kerst.

Pauze als je diabetes type 2 hebt

Zeker als je diabetes type 2 hebt, is een kleine pauze welkom. Weer even terug naar het normale dagelijkse leven. Ook als je vrij bent tussen Kerst en Nieuwjaar is dat welkom. Bij mij wel.

Mijn lichaam heeft dat nodig. Om te herstellen van al die lekkere hapjes en drankjes. Ook van het te veel eten. Teveel suikers, vetten en niet genoeg vitaminen en vezels. Mijn lichaam weer even laten wennen aan bloedsuikerwaardes meer binnen de marges. Weer grip op die bloedsuikerwaardes. Dat zal ook helpen mijn lichaam weer goed te laten voelen.

Dus besteed vandaag aandacht aan wat je lichaam nodig heeft

1. Ga wandelen. Een uurtje wandelen kan zoveel goed doen. Het is goed voor je bloedsuikerwaardes, maar ook voor de bloeddoorstroming. Frisse lucht door de longen. Laat je gezicht daglicht zien, met hopelijk wat zon.
2. Let op wat je eet. Verse en onbewerkte producten. Zo licht mogelijk, maar wel voedend. Zodat het je lichaam helpt te herstellen van die overdaad tijdens de kerstdagen.
3. Even rust om je heen en in je hoofd. Even niets moeten, doen waar je zin in hebt.

Daarom vandaag, vrijdag receptendag, een licht lunchgerecht.

Oma’s groentesoep

Ingrediënten
1 flinke runderschenkel of 2 kleintjes
250 gram gehakt, welke jij lekker vind en kruiden zoals jij dat lekker vind
500 gram soepgroenten
2 eetlepels lavas
2 liter water
3 runderbouillon blokjes, 4 als je geen lavas gebruikt
2 eetlepels selderieblad
2 eetlepels peterselie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Trek van de runderschenkel, de lavas en de bouillonblokjes een sterke bouillon. Dat is een kwestie van deze ingrediënten rustig een uurtje zachtjes te laten koken, maar dan ook heel zachtjes.
Haal de schenkel uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes.
Ondertussen heb je het gehakt gekruid en er kleine soepballetjes van gedraaid.
Doe het vlees, de balletjes en de soepgroenten in de pan met bouillon en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Aan het eind selderieblad en peterselie toevoegen.
Wil je een vulling? Neem dan courgettespaghetti in plaats van vermicelli.

Eet smakelijk!