Vrijdag receptendag. Na het eten nog steeds wat hongerig?

Snacken omdat je na het eten nog steeds wat hongerig bent

Herken je dat? Laat ik duidelijk zijn. Voor veel mensen met diabetes type 2 is het goed om 5 of meer eetmomenten te hebben. 3 Hoofdmaaltijden en daarnaast dan wat tussendoortjes. Met de nadruk op tussendoortjes. Het mag nooit zo zijn dat die zo groot zijn als een hoofdmaaltijd.

Het is ook niet het advies dat ik geef aan iedereen met diabetes type 2 die ik help grip te krijgen op hun bloedsuikerwaardes.

Als je aan de slag gaat met het aanpassen van je leefstijl, is het goed een plan te bedenken. Over eten, bewegen en andere factoren die je bloedsuikerwaardes beĆÆnvloeden.

Na te denken hoeveel eetmomenten voor jou het beste helpen. Om dat snacken te vermijden.

Eten moet voeden, maar moet ook vullen

Zodat je na een maaltijd niet alweer naar de kast loopt om iets te pakken.

Voeding moet wat koolhydraten bevatten, daarnaast eiwitten, vetten, vitamines, zout en vezels. De eiwitten samen met de vezels zorgen voor vullen. Voor het gevoel dat je gegeten hebt. Zeker als je dan ook genoeg drinkt, zou dat goed moeten werken.

Teveel eten, teveel snacken zal er mede voor zorgen dat je geen gewicht verliest. Je wilt, zeker met diabetes type 2, geen gewichtstoename. Je wilt afvallen als je wat overgewicht hebt. Minder gewicht helpt je gevoeliger te maken voor insuline.

Deze keer een recept voor een tussendoortje die vult.

Citroen havermout balletjes

Ingrediƫnten
200 gram havermout
120 gram cashewnoten
120 gram dadels
4-5 eetlepels kokosolie, gesmolten
2 eetlepels citroensap
Rasp van een citroen, onbespoten, liefst biologisch

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden. Havermout en cashewnoten op bakpapier verspreiden over een bakplaat. Roosteren in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
Week ondertussen de dadels in kokend heet water voor 5 minuten. Dan afgieten.
Alles in een foodprocessor of in een hoge beker. Verwerk tot een deeg. Met de foodprocessor of met een staafmixer.
Rol er dan balletjes van. Blijft het deeg niet plakken tot een balletje, dan nog wat gesmolten kokosolie toevoegen.
Klaar zijn deze balletjes.

Ook lekker om ze daarna nog even door geraspte kokos te halen of overgieten met chocolade. Gek op citroen? Dan door citroen rasp. Niet teveel dan worden ze bitter.

Meer recepten zoals deze? Ik heb een e-boekje geschreven met daarin 52 recepten, simpel en lekker. Voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Voor maar 4,99 euro krijg je deze 52 recepten in je bezit. Bestellen kan via de volgende link https://logos-coaching.nl/lekker-leven-lekker-eten Klik op de blauwe tekst om te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *