Vrijdag receptendag; Lekker eten, gezond eten met diabetes type 2

Je wilt met diabetes type 2 lekker eten, maar het moet ook gezond zijn en helpen grip te houden op je bloedsuikerwaardes.

Wat is gezonde voeding voor iemand met diabetes type 2?

Als online diabetes coach en voedingsdeskundig lees ik heel veel over voeding. Ik wil graag op de hoogte blijven van wat gezonde voeding is. Maar ik wil ook lekker eten. Maar wat is dan gezonde voeding voor iemand met diabetes type 2?

Dat is dan weer heel lastig om uit te vinden. Heel veel informatie spreekt elkaar dan weer tegen. Ik zoek informatie waar een bepaalde wetenschap achter zit. Waar ook nog eens bewijs en onderzoek gedaan is. Krijg ik geen informatie waar een wetenschappelijk onderzoek achter zit, dan word ik wat achterdochtig.

Waarom werkt mijn 1op1 coaching bij mensen met diabetes type 2

Als ik mensen coach met diabetes type 2 geef ik advies. Wij zoeken wij uit welke voeding zorgt voor lagere bloedsuikerwaardes. Dat is voor iedereen anders. Wat de één gewoon kan eten, moet de ander laten staan.

Dat is dan ook de reden waarom mijn 1op1 coaching zo goed werkt. Dat betekent niet dat mijn posts en blogs met adviezen niet voor heel veel mensen kunnen werken.

Meten = weten

Probeer mijn recepten uit en kijk wat dat gerecht doet met je bloedsuikerwaardes. Blijft die bloedsuikerpiek uit, dan is het een gerecht die goed voor je is. Mijn recepten geven je altijd voeding die voedt, die niet alleen maar vult.

Die zoektocht naar wat voor iemand werkt, specifiek voor die persoon met diabetes type 2, vind ik nog steeds heel leuk en informatief. Ik leer daar elke keer ook zelf weer van.

Eimuffins

Dit verrukkelijke koolhydraatarme eipotje met spinazie heeft maar een paar simpele ingrediënten: spinazie, uitje, ei, kaas, room en wat kruiden. En je kunt variëren met de vulling. Het is voor 1 persoon.

Ingrediënten
15 gram ui(en) gesnipperd
90 gram diepvries/ 6 blokjes spinazie
knoflookpoeder of verse knoflook naar smaak
paprikapoeder (gerookt) naar smaak
peper en zout naar smaak
1 el melk of water
20 gram geraspte kaas of fetta of andere kaas
2 eieren

Bereiding
Bak het gesnipperde uitje 2 minuten aan in wat olie of boter. (ondertussen ontdooi de spinazie even in de magnetron 50 sec. vol vermogen). Je kunt de ui ook rauw toevoegen, maar dat is een kwestie van smaak.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).

Voeg spinazie aan het gebakken uitje toe en kruid alles naar eigen smaak met knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Voeg een beetje melk of water toe en roer even door. Proef en voeg kruiden of specerijen naar smaak toe.

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaaltje, rasp er wat kaas over en tenslotte breek je de 2 eieren erboven. In plaats van geraspte kaas kan je ook fetta gebruiken. Je kan de eieren ook eerst even opkloppen.

Bak het eipotje 13 minuten in de oven tot het wit of ei helemaal gestold is. Als je een hard ei wilt ietsje langer. 10 minuten alleen eipotje of 12 minuten als je er ook groenten, zoals hier indoet. Andere groenten kunnen ook, bijvoorbeeld paprika, prei, wortel, kool, etc. Makkelijk als je restjes groenten hebt.

Deze eimuffins kunnen de vriezer in en als ze nodig zijn ontdooien in de magnetron. Lekker makkelijk je kan zo een hele voorraad maken met verschillende vulling.

Fijn weekend en eet smakelijk zonder zorgen over bloedsuikerwaardes!