Vrijdag receptendag; lekker eten als je diabetes type 2 hebt

Lekker eten als je diabetes type 2 hebt, is dat wel mogelijk?

Voeding heeft een grote invloed op je bloedsuikerwaardes. Ben je gezond dan is dat geen enkel probleem. Behalve misschien dat je niet te veel moet eten om niet te zwaar te worden.

Uitvinden wat wel en niet te eten met diabetes type 2

Heb je diabetes type 2 dan is het wat lastiger. Moet je uitvinden wat dat eten met je bloedsuikerwaardes doet. Zoals Nelleke. Die na een half jaar met diverse gesprekken met diëtistes het idee kreeg dat zij de gerechten die zij zo lekker vindt niet meer mocht.

Gelukkig kwam zij bij mij terecht. Samen hebben we uitgezocht wat zij gerust kon eten zonder dat haar bloedsuikerwaardes te hoog werden. Mocht dat toch een keer gebeuren dan wist zij wat zij dan moest doen. Zij ging weer lekker leven en lekker eten.

Ik deel hier weer een recept. Wat dit gerecht met jouw bloedsuikerwaardes doet, weet ik niet. Ik raad je aan dat uit te vinden. Voor het eten je bloedsuikerwaarde bepalen en 1,5 uur na de maaltijd nog eens prikken. Vergelijk de waarde met andere waardes na het eten van andere gerechten.

Dit recept is laag in koolhydraten, voedt je lichaam en vult het niet alleen maar. Het zou dus heel goed kunnen dat het niet zorgt voor een piek in je waardes.

Italiaanse zomersoep met balletjes

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 teen knoflook
2 el olijfolie
300 g gesneden prei
1½ liter groentebouillon van tablet
400 g cannellinibonen in blik
275 g verse rundersoepballetjes
250 g verse gesneden snijbonen
1 citroen (schoongeboend)
15 g verse peterselie

Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.
14 gram koolhydraten per persoon.

Wel aan de zoute kant door het gebruik van het bouillonblokje. Zelf bouillon maken is beter, maar niet iedereen heeft daar tijd voor.

Meer recepten? Ik heb een paar gratis menuboekjes. Ga naar Gratis om die aan te vragen.

Daarnaast heb ik een e-boekje gemaakt met 52 recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Voor 4,99 euro krijg je die in je bezit. Klik hier om dit e-boekje aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *