Vrijdag receptendag; Gezonde darmen zijn slimme darmen

 

 

 

 

 

Geef bacteriën een kans en geef daarmee je gezondheid een kans

Gezonde darmbacteriën, ik kan niet vaak genoeg aangeven hoe belangrijk dat is. Niet alleen als je diabetes type 2 hebt. Gezonde darmen zijn slimme darmen, die jou helpen met je bloedsuikerwaardes en je gezondheid in het algemeen.

Ik heb er onder andere over geschreven in een blog van 24 oktober 2017, hier een link naar die blog http://logos-coaching.nl/denk-kunnen-mij-bloedsuikerwaardes-schelen/

Er wordt ook veel door anderen over geschreven en er zijn interviews met doctoren die mijn gedachten ondersteunen en omgekeerd. Laat ik een paar delen.

Interview met Michael Mosley

De volgende link verwijst naar een interview met Michael Mosley, een bekende medisch journalist en dokter. In zijn bestseller ‘Het slimmedarmendieet’ noemt hij de darmmicroben ‘onze oude vrienden’. Het boek is nu vertaald in het Nederlands. Deze link verwijst naar een interview met hem over zijn boek. https://www.gezondheidsnet.nl/stoelgang-en-spijsvertering/gezond-en-slank-dankzij-bacterien?mt=4bce11e312ec64a4e216b5650761baeeff0142e8d883e6505ca45269a7ea94a0

Een must see video over gezonde darmen

Een ander interview over dit onderwerp is te vinden met de volgende link. Een must see naar mijn mening en daarom is de link ook te vinden op mijn pagina video.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p03gqssd Klik op de link om het interview te starten.

Hoe hou je die darmen dan gezond of hoe krijg je ze gezond?

Als je de interviews hebt gelezen en gezien, heb je daar al een antwoord op gekregen.

Het is niet alleen een kwestie van probiotica nemen en dan krijg je een gezond microbioom. De samenstelling van de darmbacteriën is zo persoonlijk als een vingerafdruk. Het microbioom zegt veel over je gezondheid en je omvang. Er is dus ook een persoonlijke aanpak nodig om dit bioom gezond te maken en te houden.

Gevarieerd eten met minstens 250 gram groenten op een dag in alle kleuren van de regenboog is belangrijk. Daarnaast helpen yoghurt, kwark, kefir en een drankje a la Yakult. Maar ook gefermenteerde etenswaren zoals zuurkool.

Het is vrijdag receptendag en voor vandaag daarom iets met veel groenten in een gerecht. Eet smakelijk.

Roerei met groenten

Voor 1 persoon

Ingrediënten
4 middelgrote bospeentjes
100 g sugar snaps
200 g broccoli
2 rode pepers
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el olie
2 el ketjap
2 eieren
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
10 g verse koriander
sambal

Bereiden
Groenten schoonmaken. Worteltjes in dunne plakjes snijden. Sugar snaps halveren. Pan met ruim water aan de kook brengen. Worteltjes en sugar snaps ca. 2 minuten kort koken. Afgieten en groenten laten uitlekken. Broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm verdelen. Pepers halveren, zaadlijsten verwijderen en pepers in dunne reepjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Wok met 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Wortel, broccoli, sugar snaps, peperreepjes en 2 el ketjap erdoor scheppen en op hoog vuur ca. 4 minuten roerbakken tot alles beetgaar is. Voeg 3/4 dl water toe en laat het ca. 2 minuten op hoog vuur koken. In kom eieren loskloppen met zout, peper en mespunt nootmuskaat, en over groenten schenken. Al roerbakkend ei in ca. 2 minuten laten stollen. Koriander fijnhakken en erdoor scheppen. Op smaak brengen met sambal.

Persoonlijke aanpak bij het verbeteren van de gezondheid

Ieder mens is uniek en heeft een persoonlijke aanpak nodig bij het verbeteren van zijn / haar gezondheid, dat is hier ook weer aangetoond. Daarom heb ik een voorkeur voor 1op1 coaching, voor een persoonlijke aanpak die werkt met het individu www.logos-coaching.nl/werkwijze Dan is er persoonlijke aandacht voor gezonde darmen en krijg je slimme darmen. Dat betekent natuurlijk niet dat ik stop met informatie te delen.