Vrijdag receptendag; Eenvoudig en voedzaam ontbijten

Vrijdag receptendag; Eenvoudig en voedzaam ontbijten

Ontbijt recepten moeten simpel zijn vind ik. Ook voedzaam. Ik wil niet na een uur alweer trek krijgen.

Het ontbijt is ook een maaltijd die mijn lichaam moet voeden en niet alleen maar vullen.

Wel of niet ontbijten

Sommige mensen hebben helemaal geen trek in een ontbijt. Dat is prima, wist je dat? Ontbijt gewoon overslaan mag gewoon. Maar wanneer begin je dan trek te krijgen.

Mijn advies is om dan niet te wachten, met een rammelende maag, tot de lunch. Of tijdens een koffiemomentje dan te zwichten voor een zoete lekkernij zoals een koek.

Heel veel trek; een ontbijt gerecht
Beetje trek; handje met noten, ongezouten

Je maaltijden moeten goed verdeeld over de dag, met goede ingrediënten die niet je bloedsuikerwaardes opjagen.

December feestmaand en op sommige dagen mag het dan wel even minder. Zeker na die uitgebreide kerstmaaltijden. Daarom een simpel recept voor een ontbijtje. Zo klaar. Ik noem het ei-brood, maar er zijn andere benamingen voor.

Wel of geen brood

Geef ik nu een recept voor brood? Ja al zorgt brood bij mij vaak voor een piek. Ik kies daarom voor dit recept altijd een broodsoort die geen of weinig verhoging van mijn bloedsuikerwaardes geeft. Dat kan zijn speltbrood of brood van roggemeel. Wel let ik dan op of er dan ook nog tarwebloem is toegevoegd. Tarwemeel zorgt weer voor een piek.

Maar nu mijn recept voor ei –brood

Ei-brood

Ingrediënten
Minimaal 1 snee brood voor iedereen
1 ei per 4 sneden brood
Beetje melk om het ei los te kloppen, optioneel
Beetje kaneel voor een wat zoetere variant.

Bereidingswijze
Klop het ei in een diep bord, eventueel met wat melk, los met een garde of vork.
Leg een snee brood in het ei en zorg dat er veel ei opgezogen wordt.
Verwarm een klein beetje boter in een koekenpan. Op een middelhoog vuur. Bak dat brood totdat het een mooi bruin kleurtje heeft.
Haal uit de pan, op een verwarmd bord en dan wat kaneel er over.

Als variatie kun je ook wat spek krokant bakken en daarna het brood in het vet bakken. Dan heb je een hartige variant.

Eet smakelijk!

Vond je dit artikel interessant?

Misschien zijn deze artikelen dan ook iets voor jou.


Notice: WP_Query werd aangeroepen met een argument dat verouderd is sinds versie 3.1.0. caller_get_posts is verouderd. Gebruik in plaats daarvan ignore_sticky_posts. in /home/public/sites/www.logos-coaching.nl/wp-includes/functions.php on line 4115
Reizen als je diabetes type 2 hebt: Insuline spuiten hoe en wanneer?
Vrijdag receptendag; Voeding op vakantie als je diabetes type 2 hebt en een Thais recept
Reizen als je diabetes type 2 hebt; de reis zelf