Vrijdag receptendag; Een gezond eetschema

Wat bedoel ik met een gezond eetschema?

Vaste momenten om iets te eten.

Voor de één is dat 6x op een dag, voor een ander is het 3x op een dag. Voor iemand met diabetes type 2 is een goed eetschema één waarbij de bloedsuikerwaardes stabiel blijven. En of je nu wel of geen diabetes hebt, een gezond eetschema voorkomt dat je gaat snaaien.

Eetschema en bloedsuikerwaardes

Met een gezond eetschema hou je je bloedsuikerwaardes makkelijker binnen de marges en heb je minder vaak trek in iets.

Klinkt dat als heel veel moeite? Wil jij gewoon iets eten, als je iets wilt eten? Dan is juist een vast eetschema goed voor je.

Een gezond eetschema met vaste eetmomenten is van groot belang voor je gezondheid, zeker als je wat gewicht wilt verliezen.

Gewicht verliezen

Je kent het wel. Je wilt wat gewicht kwijt en let op wat je eet. Je bent dan zeer waarschijnlijk ook wel streng voor je zelf. Misschien zelfs zo streng dat je constant aan eten denkt. Dat je constant trek hebt in iets lekkers.

Met een vast eetschema heb je daar veel minder last van. Je moet wel even uitzoeken met hoeveel eetmomenten je daar het minste last van hebt.

Omdat we gezond bezig zijn, ook maar een gezond gerecht voor de lunch. Een gerecht ook de goed vult, zodat je niet na een uur alweer trek begint te krijgen.

Goed gevulde omelet

Voor 2 personen

Ingrediënten
6 sprietjes bieslook
2 takjes peterselie
3 takjes selderij
4 eieren
4 plakjes spek
4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
250 gram gemengde groenten
1 eetlepel roomboter

Bereiding
Was de kruiden en knip ze klein.
Klop de eieren met wat peper en andere kruiden die je lekker vind glad.
Spatel de verse kruiden, de gemengde groenten en de geraspte kaas door het eimengsel. Als gemengde groenten kun je alles nemen wat je lekker vind. Heb je nog groenten over? Of neem tomaat, paprika, bleekselderij of heel simpel soepgroenten.
Bak de plakjes spek krokant en leg ze dan opzij.
Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan. Het spekvet zal genoeg vet geven om de omelet te bakken. Toch te droog dan wat van de roomboter toevoegen.
Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet. Snijd de omelet in punten.

Lekker met ijsbergsla met maïs en tomaatjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *