Vrijdag receptendag; bijna Pasen

Bijna Pasen

Het is lente. De temperatuur wordt de komende dagen ook wat hoger.

Hogere temperaturen en bloedsuikerwaardes

Hogere temperaturen heeft bij sommige mensen met diabetes type 2 een gunstige uitwerking. Hun bloedsuikerwaardes zakken. Mijn bloedsuikerwaardes zakken ook. Daar moet ik dus rekening mee houden.

Ik moet mijn medicatie aanpassen, minder insuline. Maar het is ook een goede ‘smoes’ om dan eens lekker te zondigen met het eten. Net wat meer koolhydraten te eten dan normaal.

Uit een poll die ik uitvoerde op Facebook, blijkt dat niet iedereen met diabetes type 2 lagere bloedsuikerwaardes krijgt. Sommige krijgen hogere waardes. Anderen merken niets, maar voelen zich beter of juist niet.

Ingewikkeld apparaat dat lichaam. Er valt ook nog steeds zoveel te ontdekken hoe het nu allemaal precies werkt. Ook op het gebied van diabetes. Er is nog zoveel onderzoek mogelijk om te komen tot een behandeling waar minder medicijnen nodig zijn. Waar genezing van diabetes mogelijk zal zijn.

Met de verwachting dat de temperaturen zullen stijgen, geef ik een zomers gerecht met wat meer koolhydraten. Meet je wel even hoe jij er op reageert met je bloedsuikerwaardes. Dan heb je informatie voor de zomer periode, of dit een gerecht is dat jij kunt gebruiken op een hete zomerdag met te lage bloedsuikerwaardes. Zonder room, zonder suiker, gluten en lactosevrij. En zo klaar. Voor 4 personen.

Banaan-aardbeien ijs

Ingrediënten
3 rijpe bananen, in stukjes, bevroren.
5 aardbeien

Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon. Doe de bevroren stukjes banaan in de keukenmachine (blender of staafmixer kan ook) en laat de machine draaien. Voeg 1 voor 1 de aardbeien toe. Stop zodra je een soort softijs ziet ontstaan. Misschien heb je nog een extra aardbei nodig, 1 minder kan ook. Stiekem een beetje room of volle yoghurt er bij is ook wel erg lekker. Aan jou de keus.

In plaats van aardbeien kun je ook mango of perzik gebruiken. Voor de afwisseling.

Het is bijna Pasen. Wat eet jij graag met Pasen? Stuur mij je favoriete gerecht jrijsdam1@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *