Vertrouwen en twijfel na diagnose diabetes type 2

Vertrouwen en twijfel na diagnose diabetes type 2

Als ik lees; “Net te horen gekregen dat ik diabetes heb, wat moet ik nu doen? Sinds een paar weken weet ik dat ik diabetes heb. Wat kan ik het beste eten? Wat moet ik doen als ik me niet lekker voel? Wat moet ik doen als ik een hypo krijg? Hoe voelt een hypo en wat moet ik dan doen?”

Mensen worden na de diagnose naar huis gestuurd, zonder of met zeer weinig informatie. Daar word ik heel verdrietig van. Ook mensen met huisdieren die diabetes krijgen worden maar mondjesmaat begeleid. Iets meer dan mensen, want zij moeten met hun huisdier vaker terug komen om waardes te laten bepalen en om te horen te krijgen hoeveel insuline er gegeven moet worden. Huisdieren starten altijd direct met insuline.

Ik kreeg al in een vroeg stadium de diagnose, prediabetes type 2. Met dank aan de diabetes arts van mijn moeder. Mijn huisarts vond het niet nodig verder onderzoek te doen, hoewel ik aangaf dat mijn bloedsuikers niet goed waren. Gemiddelde bloedsuiker (HbA1c) licht verhoogd. Ondanks dat diabetes in de familie voorkwam en ik dus gewaarschuwd was, toch via een omweg (diabetesarts) een start en aandacht voor mijn gezondheid.

Het vertrouwen in mijn lichaam was ik een beetje kwijt.

Toch diabetes type 2 terwijl ik toch echt mijn best had gedaan dat te voorkomen.

Ook vaak twijfel bij schommelingen in mijn waardes. Wat deed ik fout?

Nu weet ik dat ik niets fout deed of doe, maar dat er heel veel factoren zijn die invloed hebben op bloedsuikerwaardes.

Factoren die je zelf niet altijd in de hand hebt. Zoals het weer. De buitentemperatuur heeft invloed op je bloedsuikerwaardes. Bij iedereen ook weer anders.

Of het bij de huisdieren anders is, dat weet ik nog niet.

Welke factoren daar invloed hebben behalve voeding en beweging daar ben ik nog niet achter. Is wat lastiger uit te vinden, want het diertje kan mij niet vertellen hoe het zich voelt. Bloedsuikers meten is wat lastiger en kan ook niet zo vaak. Zeker bij een klein hondje zoals mijn Noa is er weinig prikplek (de binnenkant van de bovenlip) aanwezig.

Met 1x per 3 maanden naar een zorgverlener voor een gesprek van 20 minuten kwam ik niet uit.

Ik kon mijn vragen niet kwijt en had het gevoel dat ik het allemaal zelf maar moest uitzoeken. Dat heb ik gedaan en toen ik eenmaal veel kennis had opgedaan, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Ik sta naast mensen met diabetes, of gewichtsproblemen of voedingsproblemen en zoek samen met die mensen naar wat voor hun werkt. Al mijn kennis op het gebied van diabetes type 2, als gewichtsconsulente en voedingsdeskundige zet ik in. Niet te vergeten gebruik ik ook mijn vaardigheden in het zoeken op internet naar antwoorden. Ik deel geen informatie die niet wetenschappelijk bewezen is.

Mijn tranen drogen op wanneer het mijn cliënt en mij lukt de gezondheid te verbeteren.

Of dat dan betekent dat het gewenste gewicht wordt bereikt, de Hb1Ac met 20 punten daalt, of dat er voeding wordt gevonden die lekker is en geen klachten geeft. Ik vier dan een feestje!

Wil jij, met diabetes type 2, ook een betere gezondheid?

Wil je dat niet alleen uitvinden, maar zoek je iemand die naast je staat, die er altijd voor je is op ieder moment dat je een steuntje in de rug nodig hebt? Neem dan contact met mij op! Ik ben er voor je!

In drie stappen naar een betere gezondheid met diabetes type 2:

Stap 1; jij zoekt contact met mij, stuurt mij een email.
Stap 2; wij onderzoeken samen wat er voor mogelijkheden zijn, wat de grootste problemen zijn, die makkelijk op te lossen zijn.
Stap 3; wij maken een plan en gaan aan de slag zodat jij grip krijgt op je bloedsuikerwaardes.

Die laatste stap is altijd nodig. Zonder grip op bloedsuikerwaardes geen mogelijkheid tot het oplossen van de problemen.

Dat weten Yolanda en Charles inmiddels heel goed.

Zij hebben weer vertrouwen in hun lichaam, twijfelen niet als de waardes eens wat hoger zijn. Weten dat zij door moeten gaan met wat zij goed doen. Dan worden die waardes vanzelf weer wat lager. Zij weten dat het niet altijd komt doordat zij iets fout hebben gedaan.

Yolanda valt af en heeft minder medicijnen nodig.
Charles eet beter en heeft daardoor minder medicijnen nodig.

Neem contact met mij op, laten we uitzoeken wat wij samen kunnen bereiken.

Stuur mij een email, laat mij weten wat je grootste wens is, wat je grootste probleem is.

Klik op contact om te beginnen met die eerste stap.

20 reacties op “Vertrouwen en twijfel na diagnose diabetes type 2”

  1. For some reason the music you sent today will not open. I will try later. Thanks Beverley. I may need to take my phone in for a check as there seems to be other things going wrong today. Take care all. Steffi Irving Lombardo

  2. An intriguing discussion is worth comment. I do believe that you should write more about this issue, it may not be a taboo matter but typically people do not speak about such issues. To the next! Cheers!! Kyrstin Kerwinn Mada

  3. An interesting discussion deserves comment. I believe that you need to write a lot more on this topic, it may not be a taboo subject but typically people are not enough to talk on such topics. To the following. Thanks Jerrine Ewell Raynata

  4. Great blog right here! Also your website so much up fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink in your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol| Staci Erl Nor

  5. Hi there. I discovered your blog via Google whilst looking for a similar subject, your website came up. It seems to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then. Bree Morgan Monroy

  6. That is a really good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate info?Appreciate your sharing this one. A must read article! Katine Levey Lenrow

  7. For latest news you have to go to see world-wide-web and on world-wide-web I found this site as a finest web page for newest updates. Nicolea Alexandros Antonetta Miguelita Edward Bob

  8. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It?s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before. Aura Rainer Hadlee

  9. It is actually a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing. Bonni Brooke Valeta

  10. Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this short article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it! Valeria Andreas Evadnee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *