Smokkelen? Als je diabetes type 2 hebt, ja of nee?

Smokkelen?

Afgelopen vrijdag receptendag deelde ik een blog over smokkelen https://logos-coaching.nl/vrijdag-receptendag-ik-smokkelen-jij-smokkelen-met-chocolade/ met een recept voor chocolade milkshake en chocolade taartjes.

Dat deelde ik ook op Facebook https://www.facebook.com/logosonlinediabetescoach/photos/a.1524395061178441/2227388857545721/?type=3&theater Daar werd een klein beetje op gereageerd. Genoeg voor mij om hier nog even verder op in te gaan.

Van mij mag smokkelen, maar moet niet

Eigenlijk was er geen sprake van smokkelen met de twee koolhydraatarme recepten. Het zijn koolhydraatarme recepten en passen dus heel goed in een verstandig maaltijdplan voor mensen met diabetes type 2.

Als ik echt smokkel, kies ik iets wat ik heel erg lekker vind, maar wat geen verstandige keuze is als je diabetes type 2 hebt. Iets met koolhydraten. Bijvoorbeeld pasta of pizza, maaltijd van de snackbar, enz.

December vieren als je diabetes type 2 hebt

Dat is dan echt smokkelen. Waar mijn blog eigenlijk over ging? Het is bijna Sinterklaas, bijna december met al zijn festiviteiten. Kerstmis en Oud & Nieuw. Heel veel verleiding. Heel veel aanbiedingen met producten die je beter kunt vermijden als je diabetes type 2 hebt.

Doe mee met de December Actie

Voor mij was dat in 2018 een actie te starten. Ik bied aan om iedere dag in december je een email te sturen. Met tips, recepten, menu’s. Ik ga je helpen met je planning, zodat je niet hoeft te stressen. Zodat je grip houd op je bloedsuikerwaardes. Zodat je weet wat een verstandige keuze is om controle te houden op de bloedglucose. Mee doen? Ga dan naar https://logos-coaching.nl/december-actie/ Op 1 december ontvang je dan de eerste mail met een tip.

Je kunt nu al het lidmaatschap aanvragen voor de exclusieve Facebook groep. Klik op de volgende link https://www.facebook.com/groups/150759849016770/

Ik heb zin in december, ook omdat ik in die maand jarig ben.