Reizen met diabetes; inpakken

Reizen met diabetes; inpakken

Wat neem je allemaal mee? Wat mag je allemaal meenemen? Wat stop je in je koffer? Wat stop je in je handbagage?

Dan is het zover, de vertrekdatum van je vakantie nadert. Koffers inpakken! Vliegtuigmaatschappijen zijn streng voor wat betreft bagage. Steeds vaker moet je betalen voor wat je mee neemt. Ook voor wat betreft de handbagage zijn ze streng? Of valt dat wel mee?

Meenemen

Je maakt een mooi lijstje van alles wat mee moet;

Paspoort
Ticket
Hotelreservering
Bikini
Slippers
Zonnebrandcrème
Shampoo
Etc.

Als je diabetes hebt, gaat er nog wat meer mee; medicijnen en hulpmiddelen.

Handbagage

Alles wat invloed heeft op je gezondheid gaat in de handbagage; brief van de dokter, medicijnenpaspoort, medicijnen, hulpmiddelen, iets te eten. LET OP alle medicijnen voor de hele reis, en ook alle hulpmiddelen. Denk er aan ook extra medicijnen en hulpmiddelen mee te nemen. Neem twee bloedsuikermeters mee, voor als er 1 kapot gaat. Heb je een insuline pomp, regel dan een reserve om mee te nemen.

Te veel voor je handbagage

Dat kan een heel pakket worden voor je handbagage. Check de regels voor handbagage voor wat betreft grootte en hoeveel het mag wegen bij de vliegmaatschappij. Liefst voordat je een ticket boekt, want je moet toch echt alles mee nemen en in je handbagage. Daar heb je gedurende reis zicht op en kun je de inhoud gebruiken als je he nodig het. De voornaamste reden is dat niets zo kan kwijtraken.

Stiekeme extra’s

Veel maatschappijen laten naast de handbagage ook een handtas toe, dus als je vrouw bent profiteer daar dan van. Als je een laptop meeneemt met een case dan kun je daar misschien ook nog wat in kwijt. Vraag niet aan medereizigers om wat in hun handbagage mee te nemen, zij kunnen in ernstige problemen komen. Jij hebt de verklaring waarom je dit bij je hebt, het staat op jouw naam.

Vrijstelling

Red je het echt niet, neem dan contact op met de vliegmaatschappij en vraag om vrijstelling omdat je diabetes hebt. Denk niet ik regel dat wel op de luchthaven, dat werkt niet. Regel het vooraf en liefst voordat je het ticket boekt.

Samenvatting

Op de reisdatum is het dan; “Alle bagage verzamelen!” en vertrekken naar de luchthaven. Neem als bagage mee:

  • koffer voor in het bagageruim met al je kleding en alles wat je tijdens de reis niet nodig hebt.
  • handbagage; medicijnen en hulpmiddelen en wat je verder mogelijk nog nodig hebt tijdens de reis.
  • handtas; ook voor de mannen. Met medicijnen en hulpmiddelen die je tijdens de reis nodig hebt, anti-hypo middel, wat te lezen, en alles wat je onder handbereik wilt hebben.

Die handtas gaat dan onder de stoel voor je.

Fijne vakantie allemaal!