Of je nog worst lust. Wordt jij gehoord door je DVK?

Of je nog worst lust, wordt jij gehoord door je DVK?

Dat zei mijn moeder als ik vroeg; ‘wat zeg je?’ omdat ik wat zij gezegd had niet gehoord had. Te druk met iets anders en niet opletten wat mijn moeder zei.

Ik heb ook vaak de neiging aan de DVK te vragen ‘of je nog worst lust’. Hoe kom ik daar nu bij ‘of je nog worst lust’? Omdat ik vaak het gevoel heb dat ik met diabetes type 2 als eenheidsworst behandeld wordt door de behandelaar. Vaak heb ik ook het idee dat er niet geluisterd wordt naar wat ik zeg.

Behandeld je DVK je als individu?

Vorige week had ik op Facebook een bericht gedeeld over onverwacht hoge nuchtere bloedsuikerwaardes. Daar kreeg ik onder andere de volgende opmerking op “Zo herkenbaar. Nuchter altijd te hoog gemiddelde is goed. Na het avond eten eet ik eigenlijk nooit.” Daarop had ik geantwoord dat ieder mens met diabetes type 2 anders is. De vrouw reageerde met “ja en vertel dat maar eens aan de praktijk begeleider.”

Bij mij direct de herkenning. Herken jij dat ook? Ook ik heb altijd discussies over mijn bloedsuikerwaardes. Over de protocollen die gevolgd worden. Over de vakjes waar je in moet passen.

Ik ben vaak niet tevreden over mijn bloedsuikerwaardes

Vaak krijg ik de reactie “ik wou dat al mijn patiënten zulke waardes hadden”. Dat is mooi, maar ik zit hier nu en ben niet tevreden. Bijvoorbeeld als mijn HbA1c met meer dan 1 punt is gestegen. En dus weet dat die beter kunnen. Daarmee minder risico op complicaties.

Wat die complicaties kunnen veroorzaken heb ik kunnen zien en meemaken

Mijn moeder die na vele jaren diabetes type 2 problemen kreeg met wondjes aan haar voeten. Wondjes die niet meer genezen omdat de bloedvoorziening niet goed is.

Wij weten inmiddels dat bloedvaten na vele jaren met diabetes type 2 risico lopen om beschadigd te raken. Tel daarbij op dat je wondjes niet voelt. Niet voelt dat je een blaar hebt of ergens op gaat staan en daardoor wondjes op loopt.

Mijn moeder moest uiteindelijk allebei haar benen missen. Met haar doorzettingsvermogen gelukkig nog wel regelmatig even bewegen met 2 protheses. Zelfs de revalidatie arts stond verstelt over haar inzet.

Maar ja inzet heb je nodig met een leven met diabetes type 2

Iedere dag weer nadenken over wat je eet, wat je doet, wat je bloedsuikerwaardes doen en wat je aan medicatie nodig hebt.

Ik heb in mijn leven heel veel geleerd over leven met diabetes type 2. Al die kennis zet ik in bij mijn 1op1 coaching van volwassenen met diabetes type 2. Ik help ze grip te krijgen op bloedsuikerwaardes, zodat hun waardes zakken en zij minder of geen medicijnen meer nodig hebben.

Ervaringen van mijn klanten

Zoals Jolanda die na 2 weken al kon stoppen met insuline spuiten, waar zij net mee gestart was. Of Charles die na jaren eindelijk niet meer moest gaan spuiten. Hij heeft nu zicht op een leven met minder insuline.

Meer weten over mijn 1op1 coaching ga naar Hoe ik werk.

Interesse in mijn 1op1 coaching? Neem dan contact met mij op. Tijdens een gesprek krijg je van mij direct een aantal tips voor grip op bloedsuikerwaardes. Hoor jij wat wij tijdens de 1op1 coaching kunnen bereiken.