Nieuw jaar, nieuwe plannen diabetes type 2

Nieuw jaar, nieuwe plannen

Goede voornemens wie neemt ze niet zo aan het begin van een nieuw jaar. Wensen hebben we allemaal en wat als we die eens waar kunnen maken. Maar ik neem geen voornemens, ik maak plannen.

Wat zijn dan de aandachtspunten voor die plannen? Hoe kan ik die plannen omzetten in realiteit?

1. Mijn eigen gezondheid.

Met een leven met diabetes is dat altijd een prioriteit. Diabetes is er 24/7 en heeft altijd weer aandacht nodig, zodat complicaties zoveel als mogelijk vermeden kunnen worden.

2. De gezondheid voor mijn hond Noa

Sinds kort heb ik een kleine hond Noa. Zij heeft ook diabetes en moet twee keer op een dag een injectie met insuline. Ook moet ik haar regelmatig in haar lip prikken om haar bloedsuikerwaardes te bepalen. Lastig want er is niet veel lip.

Naast de diabetes heeft zij nog wat andere problemen; haar gebit en haar ogen. Haar ogen moeten regelmatig een druppeltje vocht, want zij maakt zelf te weinig oogvocht aan.

Voordeel is dat ik nu ook kan leren hoe een hond grip op zijn bloedsuikerwaardes krijgt. Nog meer informatie die ik dan kan delen.

3. Mijn kennis vanuit eigen leven met diabetes type 2, als voedingsdeskundige en als gewichtsconsulent inzetten voor de gezondheid van mijn mede mens.

Na de successen van 2019 ga ik weer met volle energie verder. Ik zal zeker weer mijn ervaringen wekelijks delen via mijn website en social media. Wil je niets missen en dus ook blijven leren? Blijf of ga mij dan volgen op Facebook en / of lees mijn blogs op mijn website.

4. Genieten van het nu.

Ook met diabetes valt er genoeg te genieten; bewegen, eten, reizen. Ik zorg ook dat ik bij al die activiteiten geniet. Eten moet lekker zijn, bewegen moet leuk zijn, reizen zal ik blijven doen.

Ook in 2020 ga ik weer een paar weken naar Thailand.

In 2020 weer aan de slag voor een baas voor 20 uur in de week, daarnaast 20 uur met pensioen.

Genieten van mijn huisdieren; Piet de Valkparkiet, Koko mijn bejaarde Amazone papegaai en van hondje Noa.

Tijdens het werken aan deze aandachtspunten hoop ik in2020 ook heel veel mensen te leren kennen. Ik ben zo dankbaar voor alle nieuwe mensen die ik leer kennen. Mensen die er toe doen en wie ik veel kan leren, maar van wie ik ook veel leer. Mensen met wie ik vervolgens vriendschappen deel.

Ik wens iedereen een heel fijn, gezond 2020 toe!  Met grip op bloedsuikerwaardes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *