De feestdagen komen er aan! Wat ga jij koken?

Het is vrijdag en dan deel ik, online diabetes coach, altijd een bericht / post over voeding met een recept. Hoe je zelf pepernoten maakt, vind je terug onderaan in dit bericht.

Met de feestdagen op komst wil je misschien al eens iets uitproberen? Waar ik mijn inspiratie en recepten vandaan haal? Hier volgen een aantal websites die ik graag gebruik.

Websites voor gezonde en lekkere feestmaaltijden

Op www.sugarchallenge.nl vind je heel veel recepten waar weinig of geen suiker in verwerkt is. Soms wel producten die de suiker vervangen.

Ook in de Allerhande en ook via internet https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383828431928/recepten-allerhande via deze pagina kun je zoeken op de feestdagen maar ook op koolhydraatarm.

Of kijk eens op https://www.koolhydraatarmrecept.nl/ Nog geen echte feestgerechten, maar wel heel veel lekker en gezond. Wel een pdf met kerstmenu van vorig jaar.  https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-kerstmenu-6-x/

Dan is er nog http://allrecipes.nl/recepten/

For those who speak English I can advise http://www.diabeticlivingonline.com/diabetic-recipes Great recipes for people suffering from diabetes. Easy to download.

Als ik dan echt niet meer weet wat te koken is er altijd nog Verse Oogst met een echte groentefruitmachine
https://www.verseoogst.nl/groentefruitmachine

Recept voor echte pepernoten

Met het Sinterklaas feest om de hoek geef ik hier alvast het recept voor echte pepernoten. Hoewel kruidnoten vaak pepernoten worden genoemd, is dat niet correct. Pepernoten zijn de brokken taai taai, gemaakt van roggemeel en honing, met extra anijs. Je houdt ervan, of helemaal niet. Deze zijn voor de liefhebbers.

INGREDIENTEN genoeg voor 1 bakplaat
250 GRAM ROGGEMEEL
150 GRAM HONING met de suiker uitdaging in gedachte neem dan een biologische honing.
1 EL SPECULAASKRUIDEN
1 TL ANIJSPOEDER (te koop in toko’s en sommige natuurwinkels)

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een mooi deeg. Het is iets plakkerig. Was je handen en houd je handen nat voor de volgende stap. Vorm kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje aan. Leg ze op de bakplaat. Zet de pepernoten 12-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze even goed afkoelen. Serveer ze of bewaar ze luchtdicht.

Veel plezier met koken en proeven!

Gaan jullie alvast oefenen voor de feestdagen? Of kook je met Kerst eigenlijk altijd wel dezelfde succes gerechten? Laat je mening weten bij de opmerkingen op mijn Facebook post.