Ben jij voedingsdeskundige, personal trainer en medisch expert? Dan heb je vast diabetes type 2

Ben jij voedingsdeskundige, personal trainer en medisch expert? Dan heb je vast diabetes type 2

Diabetes type 2 heb je 24/7, altijd. Behalve als je in staat bent om het om te keren. Is dat je goede voornemen voor 2019?

Diabetes type 2; voedingsdeskundige, personal trainer en medisch expert

Maar hoe dan ook jij hebt wel alle vaardigheden zoals in de titel, voedingsdeskundige, personal trainer en medisch expert, nodig als je diabetes type 2 hebt. Want het is lastig om uit te vinden wat je moet doen, wat je moet laten om van de medicijnen af te raken. Om bloedsuikerwaardes te krijgen die normaal zijn, die geen medicijnen vragen. Of in ieder geval om grip te krijgen op je bloedsuikerwaardes.

Het managen van diabetes type 2 is hard werken. Je hebt kennis over voeding, bewegen en de medische kant van de aandoening nodig. Met je goede voornemen om grip te krijgen op je bloedsuikerwaardes moet je dus hard aan de gang. Hier volgen wat aandachtspunten.

Welke voeding is goed voor jou?

Welke voeding zorgt er voor dat je bloedsuikerwaardes binnen de marges blijven? Welke voeding die er voor zorgt dat je bloedsuikerwaardes binnen de marges blijven, voedt je lichaam? Welke voeding heeft alle nutriënten, zoals eiwitten, vetten mineralen en vitamines om je gezond te maken en te houden? Weet je dat allemaal, dan ben je al een voedingsdeskundige.

Je wilt gaan wandelen, kan dat?

Hoe hoog is je bloedsuikerwaarde? Wanneer was je vorige maaltijd, wat heb je gegeten? Wanneer is je volgende maaltijd? Hoe zijn je bloedsuikerwaardes geweest de afgelopen dagen? Hoe lang wil je gaan wandelen? Waar wil je gaan wandelen? Wat voor weer is het? Hoe voelen de voeten? Gaat dat allemaal door je hoofd als je denkt aan wandelen? Daar is die personale trainer met oog voor diabetes.

Moet de medicatie aangepast worden?

Hoe zijn de bloedsuikerwaardes? Wat is mijn HbA1c? Heb ik vaak een hypo? Of vaak een hyper? Kan ik mijn bloedsuikerwaardes verbeteren met meer of minder insuline? Moet ik meer of minder pillen die mijn insulinehuishouding beïnvloeden? Of kan ik betere resultaten bereiken door mijn voeding aan te passen? Of door meer te bewegen? Weet je dat allemaal? Hallo medisch expert.

Nog nooit zoveel vraagtekens gebruikt

Maar het leven met diabetes type 2 bestaat uit heel veel vraagtekens. Je bent 24/7 bezig met het beantwoorden van vragen. Je bent de hele dag bezig met kiezen en beslissingen nemen.

Keuzes en beslissingen waar je heel veel kennis over je leven met diabetes type 2 bij nodig hebt. Daar kwam ik een paar jaar geleden zelf nog eens achter. Ik dacht dat ik alles wel wist. Mijn moeder en oma hadden tenslotte ook diabetes type 2. Ik zag wat zij deden of niet deden en wat de resultaten waren. Na mijn diagnose kwam ik er al snel achter dat ik nog bijna niets wist.

Nog meer vragen, keuzes en beslissingen om te nemen. Onzekerheid over wat mijn beslissingen voor resultaat zouden hebben. Nam de kans op complicaties niet toe door die ene beslissing? Was het een beslissing met effect op de korte termijn of op de lange termijn? Moet ik de keuze invoeren en volhouden voor nu en lang daarna?

Het was een zware, lange weg om af te leggen. Met en zonder steun van de zorgverleners. Mijn keuzes, mijn beslissingen vielen niet altijd goed bij de zorgverleners. Maar ik heb diabetes type 2, de keuzes bepalen mijn toekomst en niet van de zorgverlener.

Diabetes type 2 je hebt het 24/7

Nooit een dagje zonder. Maar er valt zoveel te leren. Herken jij de vragen die hierboven voorbij kwamen? Jij met diabetes type 2 vast wel. Jij hebt vast nog meer vragen. Vragen waar ik een antwoord op heb. Of waar wij samen het antwoord op kunnen vinden.

Al mijn kennis heb ik gestopt in mijn bedrijf waar ik als Online Diabetes Coach mensen met diabetes type 2 help. Ik laat zien hoe ze grip krijgen op bloedsuikerwaardes. Wat ze kunnen eten en wat beter van niet. Wat ze kunnen doen aan beweging, waarom ze moeten gaan bewegen. Wat er voor aanpassingen in de leefstijl nodig zijn voor een goed en fijn leven met diabetes type 2.

Lekker gaan leven met mijn hulp als online diabetes coach

Met mijn kennis kunnen mensen met diabetes type 2 gaan leven.
Kunnen ze lekker gaan leven. Het feit dat ze diabetes type 2 hebben, hoeft ze van niets tegen te houden. Zij kunnen een familie krijgen, carrière maken, zwanger worden en bevallen van een gezond kind, het risico op complicaties verkleinen, met mijn hulp minder of helemaal geen medicijnen meer gebruiken. Kortom zij kunnen lekker gaan leven. Zoals Jolanda die na een paar weken al kon stoppen met medicatie voor de diabetes type 2. Zij gaat lekker leven, eten, bewegen en verbeterd haar gezondheid.

Durf jij het aan contact met mij op te nemen?

Om tijdens een uitgebreid telefoongesprek minstens 3 tips te krijgen om beter grip te krijgen op bloedsuikerwaardes? Ga naar de pagina contact en laten we beginnen met dat eerste contact.