Ben ik een dokter van morgen?

Dokters van morgen

Heb je dat programma gezien? Eerder deze week “Dokters van morgen”? Waar gesproken werd over hoe je met leefstijl je gezondheid kan verbeteren? Dat artsen dat in de toekomst steeds meer gaan toepassen? Dat is dan verbeteren van leefstijl voorschrijven in plaats van een pil.

Mijn 1op1 coaching

Als jij mij al een tijdje volgt, weet je dat ik dat al lang weet. Ook dat ik dat toepas tijdens mijn 1op1 coaching. Samen met een persoon met diabetes type 2 kijken naar voeding, bewegen en leefstijl. Kijken wat er aangepast kan worden, of die aanpassingen verbeteringen in de gezondheid brengen.

Helaas wordt mijn coaching nog niet vergoed door zorgverzekeraars. Misschien in 2020, maar nu nog niet.

Vergoeding voor mijn 1op1 coaching een optie in 2019?

Deze week las ik echter in het nieuws dat sommige zorgverzekeraars hulp van een ‘Leefstijlcoach’ per 1 januari 2019 gaan vergoeden.

Online Diabetes Coach = Leefstijlcoach

Ik denk er nu over mij niet meer online diabetes coach te noemen maar leefstijlcoach. Hoewel voor zover ik weet is dat een beschermde titel en mag dat dus niet zomaar.

Maar vertel mij dan eens; wat doe ik anders dan een leefstijlcoach? En daarmee bedoel ik niets kwaads over leefstijlcoaches.

Voorlopig houd ik het op uitzoeken of ik per 1 januari 2019 mijn klanten ook kan zeggen, je kunt mijn zorg declareren. Dat zou toch heel mooi zijn.

Dan wordt de drempel om te starten met een samenwerking met mij lager. Kan ik misschien nog wel veel meer mensen helpen grip te krijgen op bloedsuikerwaardes. Kunnen zij lekker gaan leven, met diabetes type 2. Misschien wel zonder medicijnen.

Ondertussen ga ik natuurlijk gewoon door met wat ik doe

Mensen met diabetes type 2 helpen grip te krijgen op bloedsuikerwaardes, gezonder te gaan leven, met minder medicijnen of misschien wel helemaal geen medicijnen. Informatie blijven delen, gratis, die kan helpen die bloedsuikerwaardes te verlagen.

Meer weten over hoe ik werk? Ga naar http://logos-coaching.nl/werkwijze

Jolanda ging je voor en kon stoppen met insuline en heeft minder pillen nodig. Daarnaast is zij heel blij met het gewichtsverlies.

Of een man, die niet meer insuline wil gaan spuiten. Hij heeft niet meer insuline nodig nu hij mijn tips toepast. En nu hij begrijpt dat het kan, wil hij minder insuline gaan spuiten. Ik geef hem tips hoe hij dat kan bereiken.